Előfizetői tartalom

Nyaralni indulsz? Hiába kötsz biztosítást, tragédia lehet a vége

Hiába készülünk egy combos utasbiztosítással külföldi kiruccanásunkra, előfordulhat, hogy ha baleset történik, a biztosító egy petákot sem fizet. Ennek nemcsak az lehet az oka, hogy valamilyen szerződésben feltüntetett kizárás miatt (pl. alkoholos befolyásoltság vagy terrortámadás miatt) a biztosító mentesíti magát a kifizetés alól, hanem az is, hogy nem jelentjük le időben a káreseményt vagy hogy adatvédelmi törvények miatt a biztosító nem jut hozzá a bizonyító dokumentumokhoz. Ha szolgáltat is a biztosító, egyes időszakokban az asszisztencia-cégek annyira túlterheltek lehetnek, hogy jelentős késések lépnek fel. Megnéztük, hogy kerülhetjük el ezeket a kellemetlenségeket.
Mit várhatunk a szolgáltatótól?A legtöbb biztosítónál most már nem kell hosszas papírmunkával, kalkulációkkal és ügynökökkel bajlódnunk, ha utasbiztosítást akarunk kötni, online, pár kattintással elintézhetjük a dolgot akár akkor is, amikor már útban vagyunk kifele az országból. Fontos észben tartanunk persze azt is, hogy a biztosítások csak díjrendezettség esetén...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái