Előfizetői tartalom

A töredékére zsugorodik a Takarék Jelzálogbank

Palkó István
A Takarék Csoporton belüli átszervezések eredményeként hamarosan az eddiginél jóval kisebb Takarék Jelzálogbankot tulajdonolnak majd a tőzsdei részvényesek. A tegnapi piaczárás után közzétett első féléves gyorsjelentés már sok mindent bemutat arról, mekkora lesz a kereskedelmi bankjától megfosztott jelzálogbank. Konszolidált mérete közel a harmadára, bevételtermelő képessége kevesebb mint egytizedére csökken. A jelzálogbank első féléves nyeresége a folytatódó tevékenységből 621 millió forint volt.

32 milliárd forintért eladja a Takarék Jelzálogbank a Takarék Kereskedelmi Bank többségi tulajdonát a csoport központi bankjának, az MTB-nek (régi nevén Takarékbank) - derült ki az elmúlt hetekben. Az értékesítendő Takarék Kereskedelmi Bankkal az a csoport célja, hogy október végéig beolvassza a csoport univerzális kereskedelmi bankjába, a takarékszövetkezetek és kisbankok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái