Előfizetői tartalom

A 20 leggazdagabb ázsiai család - A legtöbb magyar valószínűleg soha nem hallott róluk

A Reliance, a Samsung és a Suntory cégek mögötti dinasztiák a régió leggazdagabbjai között vannak. A hongkongi családok a lista 30%-át teszik ki - írja a Bloomberg. Mukesh Ambani apja, aki 100 dollárral kezdte építeni az üzleti birodalmát, mindig azt mondta neki, hogy ő már nem fogja tudni, hogy milyen is valójában szegénynek lenni. Az Ambani család napjainkban a világ legdrágább privát rezidenciáját üzemelteti Mumbaiban. Jelenleg a család vagyon 50 milliárd dollárra tehető.

A régió 20 leggazdagabb családjának vagyona mostanra már több mint 450 milliárd dollárra rúg, alátámasztva azt, hogy a világ gazdasági motorja Ázsia. Nem meglepő, hogy a térség egy részében erőteljes gazdasági egyenlőtlenségek alakultak ki, és ez a szakadék csak tovább mélyül. A hongkongi régió 6 családnak is otthont ad, amelyet az egyik legnagyobb mértékben sújt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés