Előfizetői tartalom

Magyar bankvezérek: ne vegyék el a szuperállampapírt!

A hazai bankok profitabilitása megközelíti a 15%-ot, abban viszont megosztottak a hazai bankvezérek, hogy ez a jövőben tud-e bővülni vagy részben az alacsony kamatbevételek miatt inkább a jövedelmezőség csökkenésére kell felkészülni. A magyar bankvezérek az 57. Közgazdász-vándorgyűlésen beszéltek arról is, nem tartják jó ötletnek, hogy csak a kincstárra korlátozódjon a MÁP+ értékesítése, Nagy Márton, az MNB alelnöke viszont úgy látja, át kell gondolni az eddigi értékesítési struktúrát a lakossági állampapírok kapcsán.

Budapest Economic Forum 2019 Izgalmas bankvezéri kerekasztallal készül a Portfolio október 16-ai Budapest Economic Forumján. Ne maradj le róla, regisztrálj még ma! Információ és jelentkezés Nagy Márton a Magyar Nemzeti Bank alelnökének, az MKT Pénzügyi Szakosztályának elnökének moderálásával indult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés