Előfizetői tartalom

Digitális ugrásra készül a magyar bankszektor, íme a bankszövetség nagyszabású terve

Digitalizációs javaslatcsomagot fogalmazott meg a magyar bankszektor, amelyben azok a legfontosabb kezdeményezések szerepelnek, amellyel a banki ügyintézés jórészt digitálissá, azaz papírmentessé válhat, és a lépések által hatékonyabban, olcsóbban bankolhatunk – tudtuk meg Becsei Andrástól, a magyar Bankszövetség elnökétől. Ehhez jogszabályi módosításokra és banki fejlesztésekre is szükség lesz. A javaslatcsomag hansúlyosan foglalkozik a készpénzmentesítéssel és a jelzáloghitelezés digitalizációjával is. Az elnök szerint a lakossági tranzakciós illetéktől ideje lenne elbúcsúznunk, illetve a bigtechek és bankok azonos mértékű szabályozásával is sürgősen foglalkozni kell.

Digitális stratégiát készített a Bankszövetség, miről szól ez a dokumentum? A Bankszövetség már korábban is számos digitalizációs javaslatot fogalmazott meg a jogalkotó felé. Ezekben jellemzően egy jól körülhatárolható problémára próbáltunk megoldást találni, ami a jogalkotó nyitottságának köszönhetően sok esetben sikerült is. A komplex banki folyamatok fejlesztése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés