Bank

Belebukik a kémbotrányba a Credit Suisse vezére?

Portfolio
Megy a találgatás azzal kapcsolatban, túléli-e Tidjane Thiam, a Credit Suisse bankvezére az elmúlt hetekben nagy port kavaró kémkedési botrányt.

A Financial Times cikke szerint Thiam feje fölött a felhők most az utóbbi pár napban kirobbant kémkedési botrány miatt kezdtek el gyűlni. Mint ismert, Pierre-Olivier Bouee, a Credit Suisse operatív igazgatója azért mondott le nemrég, mert beismerte: a svájci pénzintézet volt nemzetközi befektetési ágának vezetője, Iqbal Khan után kémkedett.

Khan a Credit Suisse régi riválisához, a UBS-hez igazolt, Bouee azért kezdett el kémkedni utána, mert féltek, hogy kollégákat csábít át a vetélytárs pénzintézethez. A Credit Suisse operatív igazgatója magánnyomozókat fogadott egy bankhoz köthető megbízotton keresztül. A botrány akkor vett komoly fordulatot, amikor az ismeretlen beosztású és nevű megbízott öngyilkos lett múlt csütörtökön.

Khan egyébként Thiam személyes jó barátja volt, idén júniusban ment át a UBS-hez, pár hónappal azután, hogy egy házibuliban összevesztek, majd Thiam Khan helyett két másik banki szakembert léptetett elő a korábban neki szánt pozícióra. A bank közleménye szerint minden esetre Thiam nem tudott a kémkedésről, ezt a balhét a volt operatív igazgató teljesen magára vállalta.

Amióta kirobbant a kémkedési botrány, a bank részvényeinek árfolyama 6%-kal került lejjebb, a külföldi befektetők minden esetre egyelőre kitartanak, mint ahogy a bank, elsősorban nem svájciakból álló igazgatótanácsa is.

A cikk szerint az lesz nagy kérdés, hogy a kémkedési botrány miatt reputációs válság a banknál milyen hatással lesz az üzletre, főleg a hazai piacon.

credit suisse
Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
online hitel kölcsön