Bank

Belebukik a kémbotrányba a Credit Suisse vezére?

Portfolio
Megy a találgatás azzal kapcsolatban, túléli-e Tidjane Thiam, a Credit Suisse bankvezére az elmúlt hetekben nagy port kavaró kémkedési botrányt.

A Financial Times cikke szerint Thiam feje fölött a felhők most az utóbbi pár napban kirobbant kémkedési botrány miatt kezdtek el gyűlni. Mint ismert, Pierre-Olivier Bouee, a Credit Suisse operatív igazgatója azért mondott le nemrég, mert beismerte: a svájci pénzintézet volt nemzetközi befektetési ágának vezetője, Iqbal Khan után kémkedett.

Khan a Credit Suisse régi riválisához, a UBS-hez igazolt, Bouee azért kezdett el kémkedni utána, mert féltek, hogy kollégákat csábít át a vetélytárs pénzintézethez. A Credit Suisse operatív igazgatója magánnyomozókat fogadott egy bankhoz köthető megbízotton keresztül. A botrány akkor vett komoly fordulatot, amikor az ismeretlen beosztású és nevű megbízott öngyilkos lett múlt csütörtökön.

Khan egyébként Thiam személyes jó barátja volt, idén júniusban ment át a UBS-hez, pár hónappal azután, hogy egy házibuliban összevesztek, majd Thiam Khan helyett két másik banki szakembert léptetett elő a korábban neki szánt pozícióra. A bank közleménye szerint minden esetre Thiam nem tudott a kémkedésről, ezt a balhét a volt operatív igazgató teljesen magára vállalta.

Amióta kirobbant a kémkedési botrány, a bank részvényeinek árfolyama 6%-kal került lejjebb, a külföldi befektetők minden esetre egyelőre kitartanak, mint ahogy a bank, elsősorban nem svájciakból álló igazgatótanácsa is.

A cikk szerint az lesz nagy kérdés, hogy a kémkedési botrány miatt reputációs válság a banknál milyen hatással lesz az üzletre, főleg a hazai piacon.

credit suisse
borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
BÉT
szakkepzes
GettyImages-1174635009
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Pezsgő party