Előfizetői tartalom

Mindent elsöpört a közösségi oldal pénzügyi forradalma - Retteghetnek a bankok?

Két éve úgy döntött a legnépszerűbb dél-koreai közösségi oldal, hogy belekóstol a pénzügyi világba és nyitottak egy egyszerűen használható, fiókok nélküli online bankot. Az ötlet olyannyira népszerű lett, hogy felhasználók milliói repültek rá szinte pillanatok alatt az alkalmazásra, a cégnek pedig alig másfél év kellett ahhoz, hogy nyereségessé váljon, két évvel indulás után már a teljes koreai lakosság 20%-a használja. A Kakao Bank példája más közösségi oldalakat is a pénzügyi szolgáltatások felé terelhet és a Facebook Librájának előképeként is szolgálhat, éppen ezért a hagyományos pénzintézetek világszerte retteghetnek tőle.

Pillanatok alatt milliók váltottak bankot A fintechekkel való versenyzés egyik remek eszköze az IT-kiadások optimalizálása, erről szó lesz a Portfolio Consumption-Based IT szemináriumán is. Regisztráljon Ön is! Big Office Consumption Based IT 2019 INFÓJELENTKEZÉS 2017-ben indult el a KakaoBank...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái