Előfizetői tartalom

Brutális megszorítások és kiugró nyereség az MKB Banknál

Továbbra sem kereskedik senki sem az MKB Bank részvényeivel, mindenesetre tőzsdei céghez illően közzétette ma reggel harmadik negyedéves gyorsjelentését a társaság. A negyedéves nyereség kiugróan magas, 28 milliárd forint lett, ami elsősorban a 17 milliárd forintos átértékelődési eredménynek (ez jórészt állampapír-árfolyamnyereség lehet) és a nagyon erős költségcsökkentésnek köszönhető. Összességében vegyes a kép: az elvileg idén év végén lezáruló uniós korlátozások miatt nem nőtt érdemben például a hitelállomány, így persze az alapvető bevételek sem tudtak úgy szárnyalni.

„A Bankcsoport fokozódó piaci verseny és bizonytalan hozamkörnyezet mellett is képes volt fenntartani a korábbi évek eredménytermelési ütemét, és ezzel párhuzamosan sikeres lépéseket tenni az EU vállalásai teljesítése felé. A harmadik negyedév eredményét a stabil üzleti teljesítmény mellett a továbbra is szoros költséggazdálkodás és a banki könyvi portfólión elért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés