Előfizetői tartalom

Így robbantott szét mindent maga körül a babaváró hitel

Sokak várakozását felülmúló, 352 milliárd forintnyi új kihelyezést hozott fennállásának első 4 hónapjában a kamatmentes babaváró hitel – mutatják az MNB friss adatai. Ez több, mint amennyit lakáshitelből vett fel a lakosság ezen időszak alatt, annak ellenére, hogy októberben már lanyhult a kereslet a babaváró termék iránt. A lakosság teljes banki hiteltartozása még így is csak 79%-a az eddigi csúcsnak, a vállalatoké viszont hamarosan átlépi 2009-es rekordját.

Lakáshitelt vennél fel? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát! Közzétette ma reggel a bankszektor októberi hitel- és betéti adatait a Magyar Nemzeti Bank. A háztartási adatok közül az idei év sztárját, a babaváró kölcsönt övezi talán a legnagyobb figyelem. Ebből októberben 73 milliárd forintnyi szerződést kötött a lakosság, így átlépte a termék a 350 milliárd forintos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés