Előfizetői tartalom

Robbanásszerűen nő a közösségi finanszírozás

Jövőre – Magyarországon is kötelezően alkalmazandó – EU-rendelet születhet a közösségi finanszírozás (crowdfunding) működési kereteiről. Az olyan uniós tagállamokban, ahol már van e piacra vonatkozó szabályozás, választani lehet az EU vagy a nemzeti szabályok között. A bank nélküli pénzügyi szolgáltatásokat zászlójukra tűző crowdfundig szolgáltatók – legyen szó akár személyközi hitelezésről, közösségi tőkefinanszírozásról vagy kötvényjegyzésről – piaca robbanásszerűen nő.

A pénzügyi technológia vagy fintech a pénzügyi szolgáltatások terén megjelenő innovatív megoldások köre, amelynek gyors fejlődése megváltoztatja a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés módját, strukturális változásokat idéz elő a pénzügyi szektorban. Megkönnyíti a megtakarítás, a hitelfelvétel és a befektetés online módon, vagy mobileszközön történő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés