Dr. Szikora Andrea

MNB

Cikkeinek a száma: 3
Felügyelet alatt a kriptoeszközök

Felügyelet alatt a kriptoeszközök

Az Európai Tanács asztalán fekszik annak az új rendeletnek a tervezete, amely részben a tőzsdei kibocsátók, részben a befektetési vállalkozások és piacműködtetők pénzügyi felügyeléséhez hasonló szabályokat írna elő a más szabályozott terméknek (pld.: értékpapír) nem minősülő kriptoeszközök esetében is. Leghamarabb két év múlva ezek szolgáltatóinak szigorú engedélyezési, szervezeti és közzétételi szabályoknak kell megfelelniük.

Javulhat a nők javadalmazása a bankoknál

Javulhat a nők javadalmazása a bankoknál

Bár szabályozói lépésekkel eddig is próbálták csökkenteni, mégis hatalmas a bérszakadék az EU pénzügyi szektoraiban férfiak és nők között. Az Európai Bizottság öt éves új esélyegyenlőségi stratégiája és a bankok, tőkepiaci szereplők tőkemegfelelési irányelvének májusi módosítása jelzi: Európa nem hagyja magát. Le akarja dönteni a nemek közti falakat a javadalmazás terén (is).

Robbanásszerűen nő a közösségi finanszírozás

Robbanásszerűen nő a közösségi finanszírozás

Jövőre – Magyarországon is kötelezően alkalmazandó – EU-rendelet születhet a közösségi finanszírozás (crowdfunding) működési kereteiről. Az olyan uniós tagállamokban, ahol már van e piacra vonatkozó szabályozás, választani lehet az EU vagy a nemzeti szabályok között. A bank nélküli pénzügyi szolgáltatásokat zászlójukra tűző crowdfundig szolgáltatók – legyen szó akár személyközi hitelezésről, közösségi tőkefinanszírozásról vagy kötvényjegyzésről – piaca robbanásszerűen nő.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.