Előfizetői tartalom

Hamarosan nemzetközi fintech újítás érkezik Magyarországra

Az Ersténél a lánglelkű, de még az ötlet fázisánál tartó zsenik helyett érettebb stádiumban lévő, értékelhető referenciával rendelkező fintech partnereket keresnek, akikre európai, globális szinten vadásznak. Már van is olyan cég, amelyikkel rövid időn belül együttműködést indítanak el - árulta el Bek-Balla László, az Erste Bank Digitális Csatornák és Contact Center vezetője. A külső innovátorok felkutatásában Simó György, a Day One Capital ügyvezető partnere segített a banknak, aki szerint a jó ötlet határokon túl is létezik, a növekedési elvárásokhoz pedig a hazai piac nem elég nagy. Azt is megtudtuk, a bank az új generációs, nyílt platformú net- és mobilbankját, a George-ot 2020 második felében vezeti be itthon.

Mi az oka annak, hogy egy-két éves fintech startupok hozzák az új ötleteket azoknak a bankoknak, akik már több száz éve foglalkoznak pénzügyekkel? Miért szorulnak a bankok külső inspirációra? Simó György: Ma sem kell jobban bevonni külső innovátorokat, mint bármikor a nagy szervezetek történetében, de mégis többnyire a startupokat azonosítjuk az innovációval. A nagy növekedésű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés