Előfizetői tartalom

Feltűnt négy magyar cég, amely felforgatná, amit a bankolásról eddig gondoltál

Turzó Ádám Pál
Szeptemberben életbe lépett a PSD2-es szabályozás azon része is, amely a banki adatvagyont megnyitja külső szolgáltatók, fintech cégek előtt.  Itthon négy erre feljogosító engedélyt adott ki az MNB, mi pedig megkerestük ezeket a cégeket, mikor indulhatnak el a szolgáltatásukkal, és mennyire készültek fel a bankok a fogadásukra. Az MNB fokozott figyelmet és ellenőrzéseket ígér a területen, és azt is megtudtuk tőlük, hogy hamarosan újabb fejlemény várható a PSD2-es erős ügyfélhitelesítés ügyében is.

A PSD2-es szabályozás kinyitja a bankokat, szabályozott keretek között az engedéllyel rendelkező szolgáltatók (akik lehetnek bankok is) hozzáférhetnek a banki adatainkhoz, és fizetési tranzakciókat is indíthatnak, persze csak akkor, ha az ügyfél erre engedélyt ad nekik. Kétféle új típusú engedélyt adnak ki a felügyeletek: Az AISP (Account Information Service Provider) szolgáltatók...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái