Előfizetői tartalom

Mi lesz a magyar bankokkal 2020-ban? – Itt a bankvezérek válasza

Az új hitelezési rekordok, a szuperállampapír, a babaváró hitel, a Növekedési Kötvényprogram és a felpörgetett digitalizáció éve volt 2019 a magyar bankszektorban. A Portfolio ezúttal is megkérte a kilenc legnagyobb hazai bankcsoport első emberét, hogy értékeljék a mögöttünk hagyott évet és adjanak előrejelzést 2020-ra. Alábbi kérdéseinkre válaszoltak a bankvezérek: 1. Hogy értékeli 2019-et saját bankja és a bankszektor szempontjából? 2. Mit tekint saját bankja és a szektor előtt álló legnagyobb kihívásnak 2020-ra? 3. Mely termékek, szolgáltatások és innovációk területén hozhat növekedést, előrelépést 2020 saját bankjánál, illetve a bankszektorban?
Barna Zsolt általános vezérigazgató-helyettes, OTP Bank A bankrendszer szempontjából igen kedvező év volt a 2019-es, ez elsősorban a támogató gazdasági és gazdaságpolitikai környezetnek köszönhető. A vártnál is erősebb lett a gazdasági növekedés, intenzíven nőttek a bérek, alacsony maradt a munkanélküliség, tovább emelkedtek az ingatlanárak. Ráadásul ez a növekedés...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái