FONTOS Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket
 
Előfizetői tartalom

Duplán meglepte az elemzőket a Goldman Sachs

Portfolio
Alaposan meglepte az elemzőket a Goldman Sachs negyedik negyedéves eredménye, az elemzők által vártat ugyanis 17%-kal meghaladta a bank bevétele, az egy részvényre jutó nyeresége viszont 14%-kal elmaradt a várakozástól. Először eséssel reagált a részvény, most viszont már emelkedik a bank árfolyama  a nyitás előtti kereskedésben.

Ahogy az alábbi táblázatban látható, éves összevetésben is hasonló mondható el: a bevétel közel negyedével emelkedett, a nyereség viszont hasonló mértékben visszaesett a bázishoz képest. A bank a nyereség visszaesését a „jelentősen magasabb” személyi költségekkel, és a 42%-kal (!) emelkedő működési költségszinttel magyarázta, utóbbit elsősorban a perek és szabályozói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés