Előfizetői tartalom

Eljött a devizahitelesek nagy napja: magyarok százezrei könnyebbültek meg egyszerre

Palkó István
A magyar bankszektor történetének egyik legnagyobb horderejű pénzügypolitikai intézkedése lépett hatályba 2015. február 1-jén, vagyis kereken öt évvel ezelőtt. 1,9 millió devizaalapú hitelszerződés forintosítására és tisztességtelen szerződési feltételeinek elszámolására került sor. Példátlan összeget, 734 milliárd forintot kellett kifizetniük vagy elengedniük a bankoknak, és a 256,5 forintos árfolyamon lebonyolított, szerencsésen időzített forintosítással sikerült elkerülni a 300 forint fölé kúszó frankárfolyamot, annak minden gazdasági és társadalmi következményével együtt.

Hitelezés 2020 Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio április 1-jei Hitelezés 2020 konferenciáján, érdemes mielőbb regisztrálni. Információ és jelentkezés Potom 734 milliárd forint a magyar lakosságnak A 2008-as hitelválság kezdete óta a hazai gazdaságpolitika napirendjén volt a magyar lakosság...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái