Előfizetői tartalom

Koronavírus: drasztikus intézkedéseket hoztak egyes magyar bankok

Az UniCreditnél megtiltották a 10 főnél nagyobb meetingeket, a CIB-nél a repülős üzleti utakat. Az Erste utazási tilalmat vezetett be a 10 főnél több fertőzöttel rendelkező országokba, a Takarékbank  kötelező távmunkát tervez járványhelyzet esetére, ahol ez lehetséges. A Budapest Banknál lemondták a külföldről érkező hivatalos látogatásokat, az MKB Banknál elterjedtek a telefon- és videókonferenciák, az OTP pedig elhalasztja nagyrendezvényeit. Miközben a bankok egyre nagyobb hányada digitális ügyintézésre kéri ügyfeleit, a Magyar Bankszövetég 13 pontos ajánlást adott ki tegnap, amelyben a teljes szektor számára javasol a felsoroltakhoz hasonló intézkedéseket. Íme a koronavírus első hatásai a magyar bankoknál.

Drámai a társadalmi-gazdasági szituáció Európa egyik pénzügyi központjában, Milánóban, és ettől egyre kevésbé tudják függetleníteni magukat a gazdaság vérkeringését biztosító olasz bankok, köztük két magyar nagybank, az UniCredit és a CIB tulajdonosa. Az ikonikus tornyával itt székelő UniCredit Group alkalmazottai közül már háromnál is kimutatták a koronavírus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés