Előfizetői tartalom

Egy hajszál választ el minket attól, hogy a kártya végre legyőzze a készpénzt Magyarországon

Portfolio
Megállíthatatlanul terjednek a kártyás fizetések Magyarországon, a bővülést az e-kereskedelem motorja hajtja: már a kártyás fizetések negyede az online térben zajlott a a tavalyi utolsó negyedévben - derül ki az MNB adataiból. A kényelmes érintéses technológia szintén segíti a forgalom bővülését, már a kártyás tranzakciók 88 százalékánál érintettük a plasztikokat. Fontos fordulóponthoz is elérhetünk a következő időszakban: már csak egy hajszálra vagyunk attól, hogy a kártyás fizetések értéke meghaladja a kártyás készpénzfelvételekét.

2019 negyedik negyedévében tovább folyatódott a hazai fizetési kártyás vásárlási forgalom dinamikus bővülése, az év egészét tekintve a tranzakciók száma és értéke 18, illetve 21 százalékkal haladta meg az előző évi forgalmat. A forgalom bővülését az e-kereskedelem gyors térnyerése is segítette: az online vásárlási forgalom éves alapon 60 százalékkal emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés