Előfizetői tartalom

Kiderült, kik fognak kijönni nyertesként a koronavírus-járvány időszakából

A munkaerő adó- és járulékterheinek a radikális csökkentése most a legsürgősebb állami feladat a vállalkozások munkaerejének megtartása érdekében – vélik az EY szakértői. Szerintük a járvány elmúltával elhalasztott kereslet fog jelentkezni a legtöbb szektorban, erre készülnie kell mind az államnak, mind a bankoknak. A hitelezési moratórium pedig nem feltétlenül öli meg a hitelezést, különösen nem a THM-plafon alá beszorított fogyasztási hiteleket, főleg azoknál a bankoknál, ahol a folyamat magas szinten digitalizált. Demeter Ákossal és Hoós Jánossal, az EY partnereivel beszélgettünk.

A legsürgősebb további lépés: a munkaerő terheinek a csökkentése a kkv-k munkaerejének megtartása érdekében. A vállalkozások költségszerkezetének jelentősebb részét a személyi jellegű és anyagi jellegű ráfordítások teszik ki, mindkettőnek az aránya valahol 40-45% körül alakul a vállalkozások nagy átlagában, így a pénzügyi jellegű ráfordítások legfeljebb 10-30%-át...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái