Előfizetői tartalom

Elszabadul a pokol a lakáshiteleknél a moratórium leple alatt?

Az MNB szerdai lépése után ismét megemelkedtek a kamatok a bankközi piacon. Akik benne ülnek a moratóriumban, azok persze idén ebből még semmit sem érzékelnek. 2021 januárjában azonban eljöhet az igazság pillanata: a moratóriumban érintett változó kamatozású hitelek futamideje még jobban megnőhet, hiszen nagyobb lehet az elhalasztott kamatfizetés összege. Még a törlesztőrészletek is megemelkedhetnek az eddigihez képest (akár benne van a hitel a moratóriumban, akár nem), ha tartós lesz ez a viszonylagos monetáris szigor. Kiszámítottuk, mennyivel.

A moratóriummal kapcsolatos olvasói kérdésekre itt válaszoltunk tegnapelőtt: Kapcsolódó cikkünk 2020. 04. 01. Elképesztő trükkök a törlesztési moratóriummal? - Olvasóink kérdéseire válaszolunk Megemelkedtek a bankközi kamatok A törlesztési moratóriummal sikerült két legyet ütnie egy csapásra a jegybanknak: nemcsak a bankrendszert óvja meg az ügyfelek tömeges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés