Előfizetői tartalom

Sosem volt még ilyen fontos a készpénzmentes fizetés - Mire jó a bankok új rendszere?

A készpénzmentes fizetési megoldások segíthetnek lassítani a koronavírus járványt, hiszen számos tanulmány szerint a készpénz is hordozója lehet a vírusnak. Szerencsére a hazai bankok éppen azelőtt indítottak el egy vadiúj, világverő készpénzmentes infrastruktúrát, hogy a koronavírus járvány itthon is megjelent. Megnéztük, milyen területen tudja kiváltani a készpénzt az azonnali fizetési rendszer már most, illetve a közeljövőben.

Azonnali fizetési rendszerek más országokban már működnek, de még így is az early adopterek között van Magyarország, ráadásul míg máshol nem kötelező minden banknak a csatlakozás, itthon ez kötelező minden szereplőnek. Amit fontos tudni az új rendszerről: A rendszer egész évben, 0-24 órában, a hét minden napján elérhető minden hazai banki ügyfélnek. A tranzakciók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés