Előfizetői tartalom

Figyelmeztet az MNB - ez jókora ütést mérhet rengeteg magyar lakáshitelesre

Idén január végén lezárult a bankok tájékoztatása a fogyasztóknak a változó kamatozású jelzáloghitelek kamatkockázatáról. A pénzügyi intézmények - az MNB egy ajánlását teljesítve - mintegy 109 ezer fogyasztónak küldtek levelet arról, hogy a változó kamatozású jelzáloghitelüknél a kamat esetleges emelkedése milyen törlesztőrészlettel járna, összehasonlítva többféle rögzített kamatozású jelzáloghitel törlesztésével. A pénzügyi tudatosságot növelő akció nyomán az ügyfelek így a kamatkockázat ismeretében hozhatnak döntést. Bár eddig csak két százalékuk váltott át fix kamatozású jelzáloghitelre, a mostani változékony helyzetben ez az arány tovább nőhet - derül ki Dr. Almási Adrienn, a Magyar Nemzeti Bank vezető fogyasztóvédelmi szakértője és Palicz Alexandr, az MNB közgazdasági elemzője cikkéből, melyet a Pénzcentrumon jelentettek meg.

Hitelezés 2020: Lakossági hitelezés veszélyhelyzetben konferencia A lakossági hitelezés lesz a május 19-i online konferenciánk fókuszában, érdemes regisztrálni! Információ és jelentkezés A pénzügyi intézmények a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlására 2020. január végéig mintegy 109 ezer megküldött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés