Előfizetői tartalom

Megtudtuk, mely bankokat rohanták meg a babavárók és a CSOK-osok

Portfolio
Egy évvel ezelőtt, 2019 júliusában indult hódító útjára három új családtámogatási forma Magyarországon: a babaváró hitel, a falusi CSOK és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, emellett kedvezőbbé vált a CSOK és a hozzá felvehető 3%-os CSOK-hitel is.  Az autóvásárlási kedvezményt nem a hitelintézetek közvetítik, a többit viszont igen, ezért megkérdeztük a nagybankokat, ki mennyit osztott szét az elmúlt egy évben e családtámogatásokból. A versenytársak számára nyomasztónak tűnhet az OTP fölénye.

Lakáshitelt vennél fel? Kalkulálj magadnak a Pénzcentrum kalkulátorával!

Mielőtt az egyes bankok adatait bemutatnánk, érdemes felidézni, mennyi újdonságot hozott 2019. július 1-je a családtámogatások területén, ezeket foglaltuk össze alábbi táblázatunkban.

csaladt1

Mit mutatott fel eddig a bankszektor?

A legtranszparensebb szektorszintű adatokkal a legnépszerűbb termékről, a babaváró hitelről rendelkezünk, amely már 700 milliárd forint és 70 ezer igénybevevő házaspár felett jár.

csaladt2

A CSOK-ról a falusi CSOK-ról és a CSOK-hitelről szóló szektorszintű adataink a 2019 végi állapotot mutatják:

Miről szól még ez a cikk?

  • A babaváró hitel adatai bankonként
  • A CSOK, a falusi CSOK és a CSOK-hitel bankonként
  • Ennél az öt nagybanknál érhető el a falusi CSOK
  • Fölényben az OTP

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés