Hússzorozó eredmény a Pannergytől
Bank

Hosszú távra refinanszírozta bankhiteleit a PannErgy

Portfolio
A PannErgy Nyrt. közölte, hogy a Győri és Miskolci Geotermikus Projektet megvalósító tagvállalatai, a DD Energy Kft., az Arrabona Koncessziós Kft., a Miskolci Geotermia Zrt. és a Kuala Kft. mint hitelfelvevők és biztosíték nyújtók, 11 milliárd forint értékű finanszírozási megállapodást kötöttek az UniCredit Bank Hungary és a CIB Bank alkotta banki konzorciummal.

A finanszírozási megállapodás részeként a PannErgy Csoport egyéb tagvállalatai is mint biztosítéknyújtók részt vettek az ügyletben. A finanszírozási ügylet eredményeként a PannErgy Csoport összesen 9,5 milliárd forintnyi rövid és középtávon lejáró, jelentős ballonnal rendelkező hitelállománya került refinanszírozásra, 10 éves hosszú lejáratú hitellel, biztosítva a vállalatcsoport kiszámítható és gazdaságos hosszútávú finanszírozását.

A finanszírozás fennmaradó része fedezetet nyújthat a közeljövőben felmerülő befektetés- és beruházásigényekre, továbbá stabil pénzügyi hátteret jelent a COVID-19 pandémia következtében kialakult új gazdasági és működési környezetben – közölték.

A refinanszírozás 8,25 milliárd forint értékben az MNB által indított NHP Hajrá forrásból történt. A fennmaradó 2,75 milliárd forint keret euróban lett denominálva és lehívva. Az NHP hitelek a teljes futamidőn fix kamatozásúak, míg a fennmaradó hitelrészek változó kamatozásúak. Ez utóbbiak esetében a társaság IRS kamatcsereügyleteket köt a kamatkockázat hosszútávú fedezésére.

A vállalatcsoport konszolidált adósságszolgálata a refinanszírozás következtében évente mintegy 200 millió forinttal csökken. A refinanszírozás a hitelkeretek folyósításával a mai napon valósult meg.

Kína
koronavírus orosz járvány vakcina
bull bear
koronavirus, mikroszkop
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
ipar