Portfolio signature

A hülyének is megéri: szenzációs lakáshitelekkel robbant be az idei nyár

Portfolio
Nem látványosan, de több bank is csökkentette lakáshiteleinek kamatát az elmúlt hetekben, vélhetően az MNB júniusi alapkamat-csökkentésére és a koronavírus miatti piaci feszültségek enyhülésére reagálva. Az alábbiakban megnézzük kamatperiódusonként a bankok legjobb lakáshitel-ajánlatait, személyre szabott kalkulációhoz pedig a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk az érdeklődőknek.

Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Ahogy korábbi cikkünkben már bemutattuk, sok minden megváltozott a magyar lakossági hitelpiacon azóta, hogy a kormány veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus-járvány miatt. Nem ugyanazok a bankok kínálják például a legjobb hiteleket, amelyek március közepén, és szigorítások is bekövetkeztek.

Ami a lakáshiteleket illeti, a változó kamatozású konstrukciók 0,2-0,5 százalékkal drágábbak lettek március és június között, ez egy 10 milliós hitel esetében már több százezer forinttal nagyobb visszafizetendő összeget jelentett.

A legfrissebb banki ajánlatokról viszont már elmondható, hogy a 3 hónapos kamatperiódusú hitelek kivételével elindult az elmúlt hetekben a visszarendeződés, így bár most még nem olyan olcsók a lakáshitelek, mint márciusban, de júniushoz képest több bank is előállt a tavaszinál kedvezőbb lakáshitelekkel. A Bank360.hu gyűjtése és a Pénzcentrum kalkulátora alapján lássuk a bankok legjobb ajánlatait!

Miről szól még ez a cikk?

  • Melyik bank ajánlata a legjobb kamatperiódusonként?
  • Mekkora törlesztőrészletre lehet számítani?
  • Mi változott június óta?

Kedves Olvasónk!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A teljes anyag elolvasásához érdemes most előfizetni a Portfolio Signature-re, augusztus 11-ig 50%-os kedvezménnyel 1745 forintért (teljes áron a havidíj 3490 forint lesz). Az éves előfizetés díja 34900 forint, a fizetés egyszerűen, online tranzakcióval működik.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések