Előfizetői tartalom

Egy sor változást jelentett ma be az Európai Bizottság a banki és befektetési piacon

Portfolio
Az Európai Bizottság a mai napon, a koronavírus-válsághoz kapcsolódó, átfogó helyreállítási stratégiájának részeként tőkepiaci helyreállítási csomagot fogadott el. Április 28-án a Bizottság már javaslatot tett egy bankcsomagra, amelynek célja, hogy Unió-szerte megkönnyítse a háztartásoknak és a vállalkozásoknak nyújtott banki hitelezést. A mai intézkedések célja, hogy a tőkepiacok könnyebben tudják támogatni az európai vállalkozásokat a válságból való kilábalásban. A csomag célzott változtatásokat javasol a tőkepiaci szabályok tekintetében. Ezek ösztönözni fogják a gazdaságba történő nagyobb mértékű beruházást, lehetővé teszik a vállalatok gyors feltőkésítését, és növelik a bankok képességét a helyreállítás finanszírozására - derül ki a bizottság közleményéből.

A most elfogadott csomag a kibocsátási tájékoztatóról szóló rendelet, a MiFID II és az értékpapírosítási szabályok célzott kiigazítását tartalmazza. Valamennyi módosítás lényeges része a tőkepiaci unióra vonatkozó projektnek, amelynek célja a nemzeti tőkepiacok szorosabb integrálása, valamint a beruházásokhoz és a finanszírozási lehetőségekhez való egyenlő hozzáférés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés