citigroup_shutter
Bank

Véletlenül 900 millió dollárt utalt ki a nagybank, visszakéri a pénzt

Portfolio
Nem mondhatnánk, hogy mindenkivel megesik az, ami nemrég a Citigrouppal: tévedésből közel 900 millió dollárt utalt ki az amerikai kozmetikai cég, a Revlon hitelezőinek, és most arra kéri őket, hogy szolgáltassák vissza az összeget – számol be a hírről a The Wall Street Journal.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Beperelték a Revlont a hitelezői szerdán, miután a cég az ő tudtuk nélkül strukturálta át hiteleit. Meg is lepődhettek, amikor észrevették, hogy a még 2016-ban a cégnek nyújtott hiteleiket tőkével és kamattal együtt kifizette feléjük a Citigroup, ez mintegy 900 millió dollárt jelent – állítják az ügyhöz közel álló források.

Úgy tudni, a nagybank vezetői röviddel a téves utalás után azonnal jelezték az érintettek felé, hogy szeretnék visszakapni a pénzt, mivel azt működési hiba miatt utalta ki a rendszer.

A Revlon amerikai kozmetikai cég, amely többek között olyan márkák tulajdonosa, mint az Elizabeth Arden, Almay, CND vagy az American Crew, már jó ideje fasírtban van hitelezőivel egy 2016-os kölcsön miatt, amelyet többek között a Brigade Capital Management LP, a HPS Investment Partners LLC és a Symphony Asset Management adott.

A hitelezők most azzal vádolják a kozmetikai céget, hogy értékes márkák szellemi tulajdonát csoportosította át leányvállalatokhoz annak érdekében, hogy más hitelek számára biztosítsanak fedezetet, ezzel pedig megszegte a velük kötött hitelmegállapodást.

Nem a Revlon az egyetlen magántőke-befektetéssel támogatott cég, amely ilyen húzással próbált más újabb hitelezőktől pénzt bevonni a döcögő üzlet megmentésére: hasonlót lépett az azóta csődvédelembe menekülő Cirque du Soleil és a Travelport Worldwide foglalási oldal is.

Hogy miképpen került ebbe a csörtébe a Citigroup? A nagybank volt a 2016-os kölcsönmegállapodást tető alá hozó ügynök, ezért tudhatta a hitelezők számlaszámát. Közeli források szerint néhány hitelező már vissza is utalta a tévesen kapott pénzt a Citigroupnak.

Címlapkép: Shutterstock

bikuci
ugrás, start
koronavírus
arany
koronavírus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Portfolio HR Revolution 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
család home office koronavírus_getty stock