Előfizetői tartalom

Új világ jön: hamarosan szelfivel és e-személyivel is bankolhatsz Magyarországon

Újfajta azonosítási módot engedélyezett és a szelfis azonosítás terjedését segítő szabálymódosítást hajtott végre az MNB a pénzmosásról és terrorizmusfinanszírozásról szóló rendelet frissítésével. Mostantól a jogszabályi háttere már megvan annak, hogy akár az új e-személyi chipjét egy mobiltelefonnal beolvasva nyissunk számlát, de persze ennek az azonosításnak a gyakorlati alkalmazásához még a technikai feltételek megteremtésére is szükség lesz. A rendelet szakszerű értelmezésében az MNB munkatársa segített lapunknak.

Financial and Corporate IT 2020 A témával kiemelten foglalkozunk majd banki üzleti felsővezetők, banki IT-vezetők, top szabályozók körében szeptember 3-ai Financial and Corporate IT 2020 konferenciánkon. A hibrid konferencia utolsó fizikai helyei még kiadók, ezután már csak online jegyeket értékesítünk! Információ és jelentkezés ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés