Előfizetői tartalom

Nem láttuk jönni: koronavírusos lett a magyar bankok fejőstehene

Éppen azon a ponton támadta meg a járvány a magyar bankokat, amellyel az elmúlt években Európa élvonalához tartoztak. 2017 és 2019 között az értékvesztés-visszaírásoknak is köszönhetően az egész EU legmagasabb tőkearányos megtérülését érték el - e magas jövedelmezőségnek a lecsengését prognosztizáltuk, a járvány miatt aztán drasztikusan ért véget. Paradox módon tömeges hitelbedőlésekről a törlesztési moratóriumnak is köszönhetően nincs még szó, az idén megképzett nettó 250 milliárdos értékvesztések a jövőnek szólnak. Emellett talán csak a személyi és a vállalati hitelek visszaesése mutatja a bankok friss számaiban, hogy valami nincs rendben. Szeptember 15-ei, jövő keddi hibrid Hitelezés 2020 konferenciánkon a bankszektor vezetői is elmondják minderről a véleményüket, online jegyek még kaphatók az eseményre.

Hitelezés 2020 A férőhelyek korlátozottsága miatt fizikai helyek már nem, online jegyek viszont még elérhetők a keddi Hitelezés 2020 konferenciára! Információ és jelentkezés Ahogy tegnap beszámoltunk róla, közzétette a magyar bankszektor második negyedéves statisztikáit a Magyar Nemzeti Bank. Ez alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés