Előfizetői tartalom

Törlesztési moratórium: a hetedére eshet 2021 elején a jogosult hitelek aránya

Portfolio
A moratóriumra eddig jogosult háztartási hitelek 26%-ára és a vállalati hitelek közel 7%-ára vonatkozhat a moratórium meghosszabbításának a lehetősége, így összességében 14,5%-ra csökkenhet az arányuk az eddigi jogosult állományhoz képest - derül ki a kormány MTI-nek eljuttatott adataiból és a Portfolio becsléséből. 752 ezer háztartási és 10-12 ezer vállalati szerződést érinthet a hosszabbítás.

A kormány döntése alapján 2021. június 30-ig nem mondhatók fel se a vállalati, se a lakossági adósok hitelei, a 2021. június 30-ig meghosszabbított hiteltörlesztési moratóriumnak köszönhetően pedig jövőre 400-450 milliárd forint maradhat a családoknál és a vállalkozásoknál az idei 2000 milliárd forinthoz képest - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés