Előfizetői tartalom

Bezárnak a fiókok, megszűnnek az automaták - Digitális bankok épülnek az egész világon

Turzó Ádám Pál
A készpénz volt a koronavírus-járvány első napjainak nagy nyertese, de a félelem miatt felhalmozott készpénz nem sokáig maradt „king”: a készpénzhasználat csökkenésének mértéke idén nagyjából ötszörösére gyorsult az elmúlt években látotthoz képest. A bankok hatalmasat buktak az év első felében a pénzforgalmi bevételeikből, de év végéig sokat ledolgozhatnak ebből a McKinsey friss globális elemzése szerint. Az is kiderült, a világjárvány brutálisan felgyorsította a fizikai bankolásról való áttérést a virtuálisra, rengeteg fiókot zárnak be, és még több ATM-et szüntetnek meg a bankok.

Portfolio Banking Technology 2020 A banki digitalizációról, az elektronikus fizetésekről és a banki világ legfontosabb IT-trendjeiről kiemelt helyen lesz szó november 12-ei Banking Technology hibrid, azaz online é offline is megrendezésre kerülő konferenciánkon. A regisztrációt megnyitottuk!  Információ és jelentkezés ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái