Előfizetői tartalom

Törlesztési moratórium: kiderült, kiknek és hogyan hosszabbítana a kormány

Benyújtotta az Országgyűlésnek a törlesztési moratórium meghosszabbításáról szóló törvényjavaslatát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A munkanélküliek, a gyermeket várók és nevelők, a nyugdíjasok és a közmunkások gyakorlatilag ugyanazokkal a feltételekkel vehetik igénybe a törlesztési moratóriumot 2021. június 30-áig, ahogy eddig. A cégek közül csak a pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások élhetnek a lehetőséggel január 1-jétől, nekik – a lakossági ügyfelekkel ellentétben, akikkel elektronikusan egyeztet a bankjuk a jogosultságról - külön kérelmezniük kell hitelezőjüknél, és hogy melyek ezek a vállalkozások, azt külön kormányrendelet fogja meghatározni. Továbbra is csak a 2020. március 18-án már fennállt szerződésekre vonatkozhat a moratórium, a meghosszabbításából kimaradókra pedig a jövő év közepéig hitelfelmondási tilalom vonatkozik. Az alábbiakban tisztázunk néhány részletet, és összegezzük azt is, hányan vannak a hosszabbításra jogosultak.

„Az egyes kiemelt társadalmi csoportok, valamint pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások helyzetének stabilizálását szolgáló átmeneti intézkedésekről” címet viseli a törvényjavaslat, lényeges pontjait az alábbiakban foglaljuk össze. Mely lakossági adósok vehetik igénybe a meghosszabbítást? Azok a munkanélküliek, aki e törvény hatályba lépése napján, illetve...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái