Előfizetői tartalom

Törlesztési moratórium: kiszámoltuk, mennyit buksz vagy nyersz a hosszabbítással

A törlesztési moratórium már eleve közel egy évvel megnyújtotta a lakossági hitelek jelentős részének a futamidejét. A moratórium alatt felhalmozódó kamattartozást ugyanis úgy kell egyenletesen visszatörleszteni, hogy attól ne a törlesztőrészlet, hanem a futamidő nőjön meg, így a futamidő nyúlása nagyobb a moratórium időtartamánál. Ha valaki úgy dönt, január 1-jétől további fél évre benne marad a moratóriumban, akkor alábbi számításaink alapján az eredetileg tervezetthez képest már közel másfél-két évvel később fog megszabadulni a hitelétől, ugyanakkor meglehetősen nagy a szórás a különböző hitelek között.

Most vennél fel lakáshitelt? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát! Így működik a moratórium meghosszabbítása Semjén Zsolt benyújtotta a törlesztési moratóriumot részlegesen meghosszabbító törvényjavaslatot, amely alapján a a munkanélküliek, a gyermeket várók és nevelők, a nyugdíjasok, a közfoglalkoztatottak és a (rendeletben meghatározandó) pénzügyi nehézséggel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái