Előfizetői tartalom

Már elegük van a járványból a bankok tulajdonosainak, szeretnék végre megtömni a zsebüket

Portfolio
A koronavírus-járvány kirobbanása óta a legkevesebb céltartalékot képezték meg kétes hiteleikre a bankok a harmadik negyedévben – mutatják a Bloomberg 10 európai nagybankon elvégzett számításai. Tulajdonosi nyomásra számos nagybank osztalékfizetésre, részvény-visszavásárlásokra készül, mintha nem is a járvány súlyosbodásáról szólnának a hírek. Pedig megfigyelők szerint csak idő kérdése a tömeges hitelbedőlések megindulása a banki ügyfeleknél, amire tartalékolni kellene.

Az összesen 7,2 milliárd dollárnak megfelelő friss céltartalék mindössze az ötöde az első félévben megképzett 36,7 milliárd dollárnak a Bloomberg által számba vett 10 európai nagybanknál, miközben a 10 legnagyobb amerikai banknál ez a különbség még élesebben kijött: 6,5 milliárd dollárt képeztek meg az első félév 76,3 milliárdja után. Más jelenségek alapján sincs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés