Előfizetői tartalom

Itt a lakásfelújítási támogatás: a bankokat rohanhatjuk meg először a milliós összegekért

Novák Katalin családügyi miniszter szerdán bejelentette az új, január 1-jétől élő otthonfelújítási támogatás részleteit, a további konkrétumokat tartalmazó jogszabályra azonban még várni kell. Mivel a miniszter elmondása alapján a támogatást, vagyis a felújítási számlák összegének 50%-át csak utólag fogja megtéríteni a Magyar Államkincstár, ezért a gyermeket nevelő szülőknek meg kell majd előlegezniük a maguk számára a felújítás teljes, akár 6 millió forintos összegét, hogy kifizethessék a munkadíjakat és az anyagköltségeket. Utánajártunk, milyen felújítási célú lakáshitelek és személyi kölcsönök állnak ehhez rendelkezésre jelen állás szerint a bankoknál, és hogy működnek a gyakorlatban ezek a hitelek. A személyre szabott hitellehetőség megtalálásához a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Felújítás vagy korszerűsítés? Van különbség felújítás és korszerűsítés között, de Novák Katalin szavai alapján arra következtethetünk, hogy az új (fele-fele arányban munkabérre és anyagköltségre felhasználható, legfeljebb 3 millió forintos, és a beruházás 50%-ára igénybe vehető) támogatásból mind felújításra, mind korszerűsítésre, de még bővítésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés