Előfizetői tartalom

Törlesztési moratórium: nincs pezsgőbontás Orbán Viktor legújabb bejelentése után

Minden lakossági és vállalati hiteladós (aki idén március 19-éig vett fel hitelt) a jövő év közepéig, változatlanul igénybe veheti a törlesztési moratóriumot. Tíz nappal a hatályba lépés előtt átírja tehát a kormány az októberben törvénybe foglalt, milliókat érintő moratóriumszabályokat. Az információink szerint tisztán politikai szándékkal meghozott döntés következtében a magyar moratórium így már több mint 15 hónapig fog tartani, ezzel párját ritkíthatja Európában. Jól hangzik, de számos árnyoldala lesz Orbán Viktor bejelentésének - nemcsak a célzott hosszabbításra készülő, ezért most hosszú hetek munkáját lekukázó bankok, hanem a futamidő jelentős hosszabbodásával szembesülő ügyfelek számára is.

Törlesztési moratórium: célzott helyett általános meghosszabbítás „A családok és a vállalkozások hitelvisszafizetési moratóriumát változatlan formában fél évvel, július 1-jéig meghosszabbítjuk. A moratórium automatikusan hosszabbodik meg, csak annak kell felkeresnie a bankját, aki a moratórium ellenére is törleszteni akarja a hitelét” – közölte szombati Facebook-videójában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés