Előfizetői tartalom

Történelmi összeolvadást készítettek elő a magyar bankszektorban (TOP10 sztori - 6.)

Kevesebb bankra, nagyobb hatékonyságra, alacsonyabb működési költségekre, élesebb versenyre és méltányosabb ügyfélárazásra van szükség a magyar bankszektorban – mantrázza lassan egy évtizede a hazai pénzügypolitikai elit. A Takarékbank, az MKB Bank és a Budapest Bank 2020-ban elindított összeolvadásával mindez végre látványosan is megkezdődhet.

Egy évtizedes konszolidáció Három külön történet előzte meg az idei év fejleményeit: 2013-ban a rossz hatékonyságú magyar takarékszövetkezeti szektor és az akkori FHB Bank egy szabályozási lépéssorozattal, 2014-ben az előző évek során több százmilliárdos veszteséget felhalmozó MKB Bank egy állami bankvásárlással és egy jegybank által elindított szanálással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés