Előfizetői tartalom

Felújítási hitel: megjelentek a részletek Orbán Viktor bejelentéséről, vannak bőven buktatók

A törlesztési moratórium meghosszabbításához hasonlóan megjelent az Orbán Viktor miniszterelnök által szintén szombaton bejelentett, legfeljebb 3%-os otthonfelújítási hitelről szóló rendelet is. Az állami kamattámogatású hitelt legfeljebb 10 éves futamidőre, 6 millió forint összegig lehet felvenni az akár 3 millió forintos állami támogatással zajló felújítások költségeinek megelőlegezésére. Egy 6 milliós hitelre 90 ezer forintos induló költséget számíthatnak fel a bankok, emellett ha nem készülünk el egy év alatt a felújítással, vagy túl kevés számlát nyújtunk be (a hitel összegének 25%-át kell ennek elérnie), akkor megugrik a hitel kamata (az aktuális helyzet szerint 5% fölé), és a már igénybe vett kamattámogatást is vissza kell fizetni.  Néhány ponton magának a felújítási támogatásnak a szabályozását is átírta most a kormány.

Lakáshitelt vennél fel? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát! Hogy pénzügyileg nem biztosít olyan nagy előnyt az új, kamattámogatott felújítási hitel a piacon ma is elérhető lakásfelújítási jelzáloghitelekhez képest, arról alábbi cikkünkben írtunk. 6 milliós összeg, 10 éves futamidő és 3%-os kamat esetén a kölcsön törlesztőrészlete 58 ezer forint egészen addig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés