Előfizetői tartalom

Felügyelet alatt a kriptoeszközök

Az Európai Tanács asztalán fekszik annak az új rendeletnek a tervezete, amely részben a tőzsdei kibocsátók, részben a befektetési vállalkozások és piacműködtetők pénzügyi felügyeléséhez hasonló szabályokat írna elő a más szabályozott terméknek (pld.: értékpapír) nem minősülő kriptoeszközök esetében is. Leghamarabb két év múlva ezek szolgáltatóinak szigorú engedélyezési, szervezeti és közzétételi szabályoknak kell megfelelniük.

Az első kriptoeszköz, a Bitcoin a 2008-as gazdasági válság hatására jött létre. Megjelenése óta több ezer kriptoeszköz került kibocsátásra, illetve jött létre (egyes kezdeményesek esetén azonosítható kibocsátó, mások esetén viszont a protokoll hozza létre azokat). Gyors ütemű megjelenésük és elterjedésük a nemzetközi pénzpiacok és szabályozók számára egy új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés