Előfizetői tartalom

Tőzsdén marad a Takarék Jelzálogbank? Megszólal a vezérigazgató

Kedd óta harminc napjuk van arra a Takarék Jelzálogbank kisebbségi tulajdonosainak, hogy elfogadják a többségi tulajdonos MTB kötelező nyilvános vételi ajánlatát. Joggal merül fel a kérdés minden kisbefektetőben, lesz-e kiszorítási eljárás a társaságnál, kivezetik-e a tőzsdéről a jelzálogbankot, ha pedig nem, akkor hosszú távon milyen befektetési sztorit képzelhetnek el a szuperbank pénzügyi csoportján belül. Nagy Gyula vezérigazgatót kérdeztük.

Miért tett kötelező vételi ajánlatot a kisrészvényesek felé a Takarék Jelzálogbank többségi tulajdonosa az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt? Ennek most elsősorban törvényi okai vannak. A 2020. december 15-én történt bejelentés szerint a Magyar Bankholding Zrt. vált az MTB Zrt. többségi (99,99%-os) tulajdonosává. A Magyar Bankholding Zrt. és annak tulajdonosai, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés