Előfizetői tartalom

Lakást venni 4 százalékos önerővel? Meglepő, de működhet

Varga Judit igazságügyi miniszter mindössze 8 millió forintos önerővel jutott 200 millió forint értékű lakásokhoz – járta be a médiát a Blikk értesülése. Anélkül, hogy a konkrét ügybe a részletek ismerete nélkül belemennénk, utánajártunk, vajon az átlagemberek számára elérhetők-e mindössze 4 százalékos önerővel lakáshitelek.  A válasz igen: pótfedezet segítségével vagy kifejezetten lakáscsere céljára elérhető, alacsony önerővel is felvehető hitellel, az MNB szabályai ugyanis erre lehetőséget adnak.

Évente 130-150 ezer család és egyedülálló vásárol lakást Magyarországon, tavaly a Duna House becslései szerint 131 ezer lakástranzakció történt. A vásárlók körében jellemzően 20-25 százalék azok aránya, akik első lakásukat vásárolják, a maradék 75-80 százalék viszont egy meglévő lakását cseréli le egy másikra. Évi 100-120 ezer vásárló küzd meg tehát azzal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés