Előfizetői tartalom

Nem akarsz több gyereket? Sokmilliós állami támogatások várnak rád így is

Nem szükséges ahhoz új gyermeket vállalni, hogy több milliós családtámogatásokat tudjanak igénybe venni azok is, akik legalább egy gyermekkel már rendelkeznek. Az idei változásokkal tovább nőtt a felvehető családtámogatások és kamattámogatott hitelek köre, ezeket foglaljuk most össze. A háromgyerekesek 18+18, a kétgyerekesek 8+13, az egygyerekesek 6+3 milliót is igénybe vehetnek új gyermek vállalása nélkül is (egy 30 milliós ingatlan vásárlása esetében néztük ezt meg), mutatjuk, hogyan.

Vannak olyan támogatások, amelyek nem, vagy csak korlátozottan igényelhetők meglévő gyermek után, így ezeket most nem vesszük figyelembe a számítás során: a babaváró hitelt csak 5 éven belül érkező új gyermekre érdemes igényelni, hiszen ezután jár a futamidő végéig járó kamatmentesség és a hároméves törlesztés-szüneteltetés, illetve második új gyermek után...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés