Előfizetői tartalom

Történelmi IT-fúzió és digitális újítások - Elárulták a bankok, mire készülnek idén

Digitális hitelek, szelfis azonosítás, folyamatautomatizáció robotokkal, mesterséges intelligencia és felhő, Apple Pay és Google Pay - néhány azok közül a fejlesztések és technológiák közül, amelyek bevezetését, használatba vételét 2021-ben tervezi a bankszektor. Kilenc bank válaszolt IT-körképünkre, melyből többek között az is kiderült, a Magyar Bankholding, azaz a "szuperbank" három tagbankjánál (BB, MKB, Takarék) elindult a fúziós lépések informatikai előkészítése, mely a következő évek egyik legnagyobb banki IT-feladata lehet.

Mobile first Miközben a fintech felforgatók is egyre többször mozdulnak el a szélsőséges „csak mobilos” kiszolgálás felől az origót jelentő multichannel felé, a bankok stratégiája is változik: ők pedig a képzeletbeli skála másik végét jelentő főleg fióki kiszolgálástól közelednek a mobilos központú többcsatornás működés felé. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés