Előfizetői tartalom

Történelmi IT-fúzió és digitális újítások - Elárulták a bankok, mire készülnek idén

Turzó Ádám Pál
Digitális hitelek, szelfis azonosítás, folyamatautomatizáció robotokkal, mesterséges intelligencia és felhő, Apple Pay és Google Pay - néhány azok közül a fejlesztések és technológiák közül, amelyek bevezetését, használatba vételét 2021-ben tervezi a bankszektor. Kilenc bank válaszolt IT-körképünkre, melyből többek között az is kiderült, a Magyar Bankholding, azaz a "szuperbank" három tagbankjánál (BB, MKB, Takarék) elindult a fúziós lépések informatikai előkészítése, mely a következő évek egyik legnagyobb banki IT-feladata lehet.

Mobile first Miközben a fintech felforgatók is egyre többször mozdulnak el a szélsőséges „csak mobilos” kiszolgálás felől az origót jelentő multichannel felé, a bankok stratégiája is változik: ők pedig a képzeletbeli skála másik végét jelentő főleg fióki kiszolgálástól közelednek a mobilos központú többcsatornás működés felé. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái