Előfizetői tartalom

Égszakadás, földindulás: egészen rendkívüli, ami a hiteleinkkel és a bankbetéteinkkel történt

A látványos hitelpiaci átrendeződések és az elképesztő mértékű lakossági és vállalati tartalékolás éve volt 2020 – mutatják az MNB friss adatai. A koronavírus-válság ellenére a lakáshitelek, a babaváró hitelek és a hosszú lejáratú vállalati hitelek szépen teljesítettek jelentős állami segítség mellett, a fogyasztási hitelek és a rövid lejáratú vállalati hitelek viszont visszaestek, miközben a törlesztési moratórium gondoskodott róla, hogy még véletlenül se csökkenjen a banki tartozásunk. Az pedig párját ritkítja, ami tavaly a bankbetétek frontján történt.

Közzétette szerdán a Magyar Nemzeti Bank a hazai bankszektor decemberi hitel- és betéti adatait, ezzel megismerhettük, mi történt 2020-ban a magyar hitelpiacon és a betétek területén. Ha a három legmeghatározóbb jelenséget kellene kiemelnünk, akkor az alábbiakat említenénk: A háztartások hitelállománya 14,2%-kal növekedett tavaly annak köszönhetően, hogy sokan vettek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái