Előfizetői tartalom

Állami ingyenmilliók a családoknak: adtak egy nagy pofont a magyarok a koronavírusnak

Palkó István
A koronavírus-válság ellenére 19 százalékkal nőtt tavaly a CSOK-igénybevételek összege és 16 százalékkal azok száma – mutatják a Portfolio által megszerzett statisztikák. Míg korábban kétharmadrészt új lakásokra költötték a CSOK-összegeket a családok, a falusi CSOK megjelenésének köszönhetően átbillent ez az arány a használt lakások javára. A tavalyi év egyértelműen a falusi CSOK és a szabad felhasználású babaváró hitel éve volt, de az idén bevezetett otthonfelújítási kölcsön mintájául szolgáló 3%-os CSOK-hitel is szépen növekedett.

A Magyar Nemzeti Banktól megkaptuk a CSOK-ra, a falusi CSOK-ra és a 3%-os, kamattámogatott CSOK-hitelre vonatkozó legfrissebb statisztikákat. Ezek alapján tavaly 121,9 milliárd forintnyi CSOK támogatási szerződés kötöttünk a bankoknál, ami 19%-os éves növekedést jelent, 32 749 szerződést jelent ez, ami pedig 16 százalékkal magasabb szám a tavalyelőttinél. Az igénybevételek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái