Előfizetői tartalom

Hidegzuhany a magyar bankoktól: koronavírusos évkezdés a hitelpiacon

A körülményekhez képest erős 2020-as év után harmatgyengén kezdődött a 2021-es év a magyar lakossági és vállalati hitelpiacon egyaránt: a bankszektornak az MNB által ma közzétett adatai szerint januárban a lakossági hitelkihelyezés mintegy harmadával esett vissza 2020 első hónapjához képest, és éveket csúsztunk vissza az időben. A vállalati hitelnövekmény a moratóriummal együtt sem érte el az egy évvel korábbi szint felét sem.

Háztartási hitelezés Ami a háztartási hitelezés fő számait illeti, januárban a lakáshitelek új kihelyezése 59 milliárd forint volt, ami 27%-kal kevesebb az egy évvel korábbinál, a személyi kölcsönök új kihelyezése 23 milliárd forint, ami 47%-kal marad el 2020 januárjától, a babaváró hitelek új kihelyezése 36 milliárdra rúgott, ami 29%-kal kisebb az egy évvel korábbinál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés