Előfizetői tartalom

Nagy pezsgődurranás jöhet, de kezdenek leesni a svédasztalról az ételek (Interjú)

A hitelpiacot és az egész magyar vállalati gazdasági helyzetet jelenleg egy olyan pezsgősüvegnek látom, amely fel van rázva, csak még rajta van a dugó. Amikor majd kitisztul a helyzet, és vége lesz ennek az időszaknak, ez a dugó le fog kerülni róla, és nagyot fog durranni – prognosztizálja Szabados Richárd, az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője, aki 5 év alatt az 5. helyre hozta fel a bankot a vállalati hitelállomány szerinti rangsorban, mégsem büszke erre. A zárás hitelpiaci hatásairól, a Commerzbank esetleges megvásárlásáról és az állami hitelprogramokról is kérdeztük a szakembert, aki utóbbiakról azt mondja, kezdenek leesni a svédasztalról az ételek, a kevesebb most már talán több lenne.

Múlt hétfővel ismét „bezárt” az ország. Tavalyi tapasztalataik szerint mit jelent ez a vállalati hitelezésre nézve? Ugyan bezárásról beszélünk, de két teljesen különböző helyzetről. Tavaly egy növekvő vállalati hitelpiacot találtak telibe a korlátozások, és az év első két hónapját még úgy éltük meg, hogy 2020 is hasonló lesz, mint az előző évek. A növekedés...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái