Szép eredményt közölt a Morgan Stanley
Bank

Esik a Morgan Stanley a gyorsjelentés után, nagyot buktak az Archegos Capital-ügyön

Portfolio
Közétette idei első negyedéves gyorsjelentését a Morgan Stanley, az amerikai nagybank bevétele 15,72 milliárd dollár volt, mely meghaladja az egy évvel korábbi azonos időszaki bevételt és a várakozásokat is, ráadásul rekordnak számít. A bank 2,19 dolláros egy részvényre jutó eredménye szintén pozitív meglepetést jelent. A bank papírjai esést mutatnak a gyorsjelentés közzététele utáni percekben a tőzsdenyitás előtt.

A Morgan Stanley 15,72 milliárdos első negyedéves bevétele közel 66 százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőtti azonos időszakban elért bevételt, és a Reuters elemzői várakozásában szereplő 14,09 milliárd dolláros bevételt is meghaladja. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az egy évvel korábbi első negyedévben robbant ki a koronavírus-válság, a bázis tehát alacsony volt.

A Bloomberg szerint a bank 911 millió dolláros veszteséget szenvedett el az úgynevezett Archegos Capital Management hedge fund-ügyön, erről korábban itt számoltunk be. Valószínűleg ezért esik a részvény a rekordnak számító bevétel ellenére.

morgan010416

A bank egy részvényre jutó eredménye is várt felett alakult, 2,19 dollár lett, ami közel 30 százalékkal magasabb az elemzői konszenzusnál, és több mint duplája a tavalyinak.

moragn stanley0416

A gyorsjelentés fontosabb részletei:

  • A bank bevétele rekordnak számít, soha nem volt ilyen maga, ez elsősorban az erős intézményi értékapapírpiaci üzeltág kiemelkedő bevételének köszönhető.
  • A bank intézményi értékpapírpiaci üzletágának bevétele 65,6 százalékkal 8,58 milliárd dollárra emelkedett, az erre vonatkozó elemzői várakozásban 7,25 milliárd dollár szerepelt.
  • A bank részvénykereskedési üzletágának bevétele 17,4 százalékkal emelkedett 2,88 milliárd dollárra, a kötvénykereskedési üzletág bevétele 43,8 százalékkal nőtt 2,97 milliárd dollárra.
  • A bank nettó kamatbevétele 49,6 százalékkal emelkedett 2,03 milliárd dollárra, az elemzői várakozás 1,6 milliárd dollár volt erre.
  • A bank a negyedév során 2,1 milliárd dollárnyi saját részvény visszavásárálást hajtott végre.

A rekordbevétel ellenére a bank részvényeinek árfolyama 1,5 százalék körüli esést mutatnak a gyorsjelentés közzététele utáni percekben a tőzsdenyitás előtt.

morgan stanley

További részletek hamarosan.

koronavirus
GettyImages-1211246431 (3)
melinda gates
Kásler Miklós FB
ever given
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Összefoglaljuk a befektetési termékeket
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
digitális bank chip