Szép eredményt közölt a Morgan Stanley
Bank

Esik a Morgan Stanley a gyorsjelentés után, nagyot buktak az Archegos Capital-ügyön

Portfolio
Közétette idei első negyedéves gyorsjelentését a Morgan Stanley, az amerikai nagybank bevétele 15,72 milliárd dollár volt, mely meghaladja az egy évvel korábbi azonos időszaki bevételt és a várakozásokat is, ráadásul rekordnak számít. A bank 2,19 dolláros egy részvényre jutó eredménye szintén pozitív meglepetést jelent. A bank papírjai esést mutatnak a gyorsjelentés közzététele utáni percekben a tőzsdenyitás előtt.

A Morgan Stanley 15,72 milliárdos első negyedéves bevétele közel 66 százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőtti azonos időszakban elért bevételt, és a Reuters elemzői várakozásában szereplő 14,09 milliárd dolláros bevételt is meghaladja. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az egy évvel korábbi első negyedévben robbant ki a koronavírus-válság, a bázis tehát alacsony volt.

A Bloomberg szerint a bank 911 millió dolláros veszteséget szenvedett el az úgynevezett Archegos Capital Management hedge fund-ügyön, erről korábban itt számoltunk be. Valószínűleg ezért esik a részvény a rekordnak számító bevétel ellenére.

morgan010416

A bank egy részvényre jutó eredménye is várt felett alakult, 2,19 dollár lett, ami közel 30 százalékkal magasabb az elemzői konszenzusnál, és több mint duplája a tavalyinak.

moragn stanley0416

A gyorsjelentés fontosabb részletei:

  • A bank bevétele rekordnak számít, soha nem volt ilyen maga, ez elsősorban az erős intézményi értékapapírpiaci üzeltág kiemelkedő bevételének köszönhető.
  • A bank intézményi értékpapírpiaci üzletágának bevétele 65,6 százalékkal 8,58 milliárd dollárra emelkedett, az erre vonatkozó elemzői várakozásban 7,25 milliárd dollár szerepelt.
  • A bank részvénykereskedési üzletágának bevétele 17,4 százalékkal emelkedett 2,88 milliárd dollárra, a kötvénykereskedési üzletág bevétele 43,8 százalékkal nőtt 2,97 milliárd dollárra.
  • A bank nettó kamatbevétele 49,6 százalékkal emelkedett 2,03 milliárd dollárra, az elemzői várakozás 1,6 milliárd dollár volt erre.
  • A bank a negyedév során 2,1 milliárd dollárnyi saját részvény visszavásárálást hajtott végre.

A rekordbevétel ellenére a bank részvényeinek árfolyama 1,5 százalék körüli esést mutatnak a gyorsjelentés közzététele utáni percekben a tőzsdenyitás előtt.

morgan stanley

További részletek hamarosan.

GettyImages-517120549
berlin nemetorszag
izrael
szerbia
utazás koronavírus

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
varga mihály