Előfizetői tartalom

Vihar előtti csend? Kutya világ jöhet a moratórium után, ha nem vigyázunk

Mintegy 600 milliárd forintnyi hiteltörlesztést spórolt meg időlegesen a magyar lakosság tavaly a törlesztési moratóriumnak köszönhetően, ugyanis a lakossági hitelek mintegy 54 százaléka benne maradt a moratóriumban. Mivel már több mint egy éve nem kell törleszteni a hiteleket, a moratórium július 1-jei lejárta azt sejteti, hogy sokaknak lesz ebből pénzügyi nehézségük. A moratórium eddig sok mindent elfedett: jelenleg a lakossági hitelek mindössze 1,8%-a van 90 napon túli késedelemben a bankoknál, ami rég látott és örvendetes mélypontot jelent, de ez akár 10%-ra is könnyen felkúszhat akár már idén. Hogy mit okoz ez a követelések piacán, azzal részletesen foglalkozunk csütörtöki online Lakossági hitelkockázatok & behajtás Meetup 2021 konferenciánkon, még nem késő regisztrálni!

Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup A követeléskezelési piac aktualitásai a Portfolio csütörtöki online konferenciáján, regisztráljon! Információ és jelentkezés Sokakat ért meglepetésként a bankok tájékoztató leveleinek kézhez vételekor, pedig aki rendszeresen olvassa a Portfolio-t,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés