Előfizetői tartalom

Egy ingatlan áráért lehet valaki privátbanki ügyfél ma Magyarországon

Sok a hasonlóság a 2008-as pénzügyi és a tavalyi koronavírus-válság között, a pandémia mégis nagyban különbözik annyiban, hogy az senkit sem hagyott érintetlenül – mondta Bálint Attila, a Raiffeisen Private Banking vezére a Portfolio-nak adott interjúban. A szakember szerint nincs lényegi változás abban, hogy 25 éve és most is tulajdonképpen egy ingatlan árát várják el minimumként a potenciális megtakarítóktól, de ezt a döntést nem könnyű meghozni. Az interjúban kitért arra is, milyen jövőt lát a hazai privátbanki piac előtt, és miért gondolja úgy, hogy a válságok a legemlékezetesebbek a szektor elmúlt 25 évét nézve.

Ha a privátbanki piacot nézzük, mennyiben volt másabb a 2008-as válság és a 2020-as koronavírus-válság? Milyen főbb különbségeket lehetne kiemelni? Bálint Attila: Sok a hasonlóság, de sok a különbség is az elmúlt bő évtized 2 meghatározó válsága között. 2008 során azt hittük, hogy az ingatlanpiaci válság negatív hatásai a tengerentúlon maradnak, 2020-ban pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés